<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=917189318365224&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sertifioidun partnerin HubSpot Akatemia

Olemme tehneet HubSpotin kanssa läheistä yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen. Kun aloitimme HubSpotin partnerina, kaikki oli uutta ja markkinointiteknologiat eivät olleet käytössä kovin monessa yrityksessä. Aikaa kului ja HubSpot valtasi markkinoita. Vuonna 2019 HubSpot on käytössä tuhansissa yrityksissä ja markkinointi-, myynti- sekä asiakaspalveluteknologiat ovat tulleet kiinteäksi osaksi yrityksen asiakkuusprosessien automatiosointia ja hallintaa. Yksistään Suomessa on yli 5000 ihmistä tekemässä päivittäin työtä HubSpot-teknologialla.

Oma henkilökohtainen kokemukseni on, että HubSpot-osaaminen on yksi keskeisimpiä menestystekijöitä modernin myynnin tekemisessä. Itse aloitin aikanani opiskelemalla aihetta netissä HubSpotin ja muiden vastaavien palveluntarjoajien materiaalien pohjalta. Opiskelu oli todella yksinäistä, koska vastaavaa osaamista ei ollut Suomessa saatavilla. Maailmallakin osaaminen oli keskittynyt lähinnä Pohjois-Amerikkaan, joka on kovin kaukana. Teimme paljon töitä ja opettelimme käyttämään HubSpotia omassa ja asiakkaidemme markkinoinnissa. Onnistuimme oman osaamisen kehittämisessä niin hyvin, että HubSpot valitsi Sales Communicationssin vuonna 2016 ja 2017 Euroopan parhaaksi HubSpot-kumppaniksi. Lisäksi 2017 asiakkaamme valittiin Euroopan tyytyväisimmiksi asiakkaiksi. Tämän osaamisen ja tunnustuksen saattelemana halusimme avata Suomeen oman suomenkielisen HubSpot Akatemian tukemaan yritysten inhouse-tiimien osaamisen kehittämistä.

IMG_6820-ANIMATION
Tutkimustemme mukaan perusyritys käyttää vain noin kolmasosaa HubSpotin tarjoamista ominaisuuksista ja varsinainen markkinoinnin automaatio, erilaiset työnkulut (workflowt) ja mm. CRM-integraatio on jäänyt varsin vähälle huomiolle. Nykyisestä investoinnista on saatavissa enemmän irti, jos vain oma osaaminen olisi samaa luokkaa kuin meidän automaatio-osaajillamme. Nyt tämä osaaminen on mahdollista saavuttaa Sales Communicationssin HubSpot Akatemiassa. 

Akatemian synty

Aloimme rakentamaan HubSpot Akatemiaa loppuvuonna 2018, kun olimme tunnistaneet yritysten sisäisen tarpeen HubSpot-osaamisen kasvattamiseksi. Ensin avasimme www.hubspottuki.fi -sivuston, jota kautta jokainen HubSpot-käyttäjä saa ilmaista tukea HubSpotin käyttöön paikasta ja ajasta riippumatta. Palvelun vastaanotto oli todella hyvä ja käyttäjien palaute on ollut erittäin kiitollista.

HubSpot Akatemian edut

Olemme workshopanneet, haastatelleet ja rakentaneet Akatemian palvelemaan suomalaisen HubSpot-asiakkaan oman inhouse-tiimin osaamisen kasvattamista. Akatemian jäsenet saavat mahdollisuuden suorittaa omaan tahtiin yhdessä muiden opiskelijoiden ja ammattitaitoisen Akatemia-tiimin kanssa kaikki HubSpot-sertifikaatit. Sertifikaattien avulla oma osaaminen kasvaa ja maailman paras HubSpot-osaaminen saadaan osaksi yrityksen omaa tekemistä yrityksen sisällä. HubSpot-osaamisen kasvattamisesta hyötyy koko organisaatio.

HubSpot Akatemian valmentajat ovat hankkineet sertifioidun osaamisen sadoissa asiakasprojekteissa, ja he ovat kaikki osa Suomen johtavaa HubSpot-konsultointitaloa Sales Communications Finland Oy:tä.

Työpajamme on rakennettu siten, että jokainen osallistuja pääsee kehittämään omaa osaamistaan oman yrityksen tarpeiden mukaisesti. Osallistujan kehittyneet taidot kiidättää hänen oman yrityksen kasvuun ja poistaa kitkaa omien asiakkaiden ostoprosessista.

Online-kampuksemme on rakennettu tukemaan oppimista omaan tahtiin. Jokaiselle Akatemian jäsenelle rakennetaan oma oppimispolku tukemaan tavoitteita. Lisäksi jokainen jäsen on oikeutettu ilmaiseen HubSpot-tukeen, Facebook-ryhmään, jossa tapaa muita suomalaisia HubSpot-käyttäjiä sekä webinaareihin ja HUG (HubSpot User Group)-käyttäjäryhmän tilaisuuksiin. Jäsenyys on 12 kuukauden mittainen. Palvelua voi käyttää rajattomasti oman lisenssin mukaisesti. Oppiminen tapahtuu silloin kun haluat luokassa, etänä ja valmentajan tukemana. Tavoitteemme on nostaa suomalaisten HubSpot-osaamista ja pitää kaikki mukana kehityksessä

Myyntimaisterit_2

HubSpotin vauhti kiihtyy ja uusia ominaisuuksia, integraatioita sekä palveluita syntyy lisää yhä kasvavassa määrin. Meidän tavoitteemme on tukea teknologian kehityksessä ja ylläpitää Akatemian jäsenten osaamista tuoden uusia koulutuskokonaisuuksia Akatemiaan sitä mukaa, kun HubSpot julkaisee uusia ominaisuuksia alustaansa.

HubSpot on ekosysteemi ja alusta, johon on mahdollista rakentaa lähes mitä tahansa toiminnallisuutta. Näillä toiminnallisuuksilla tuetaan kasvun tavoitteisiin pääsemistä ja asiakkaiden helppoa asiointia yrityksesi kanssa verkossa.

Akatemian jäsenet saavat osaamisen, jossa teknologia valjastetaan palvelemaan markkinointia, myyntiä ja asiakaspalvelua vauhtipyörän (Flywheel) mukaisesti.

Jäikö HubSpotin käyttöönotto kesken?

Kun otit aikanasi HubSpotin käyttöön, niin saitko käyttöönottoprosessin täysin palvelemaan yrityksesi tavoitteita? Tämä on kysymys, jonka olemme kuulleet monta kertaa asiakkaidemme keskuudessa. Usein tilanne on se, että HubSpot otetaan käyttöön projektina ja projektin päätyttyä yrityksen omalle vastuulle jää kehittäminen kaiken muun työn ohessa.  Helposti muut työt vievät aikaa, niin ettei ole 100% aikaa keskittyä markkinointiteknologian käyttöön ja sitä kautta kaikkien hyötyjen reallisointiin. HubSpot Akatemiassa osaamisesi on keskiössä ja kehität uusia taitoja, joilla saavutat yrityksesi asettamat tavoitteet. 

Usein myös uusia henkilöitä tulee mukaan yritykseen ja heidän tulee myös saada tarvittava teknologia osaaminen. Saman aikaisesti ihmiset vaihtavat työpaikkaa ja osaaminen saattaa vilahtaa ulos työsuhteen päättyessä. Markkinointiteknologian kehitysvauhti on todella nopeaa ja uusi osaaminen tulee rakentaa olemassa olevan osaamisen päälle. Akatemian jäsenenä varmistat osaamisen kehittymisen aikapulan keskellä sekä varmistat osaamisen pysymisen talossa, vaikka avainhenkilöt vaihtuisivatkin.

Oma taitotaso ja markkina-arvo työntekjiänä kannattaa pitää ajantasalla uusien teknologioiden suhteen. On myös tärkeää huolehtia, että teknologian mahdollistama kasvu hyödynnetään täysin. 

Akatemia auttaa, jotta sinä saat nopeampia tuloksia hankkimastasi teknologiasta.

HubSpot Akatemia - Liity nyt!

Jani Aaltonen

Jani Aaltonen

Janilla on yli 20 vuoden kokemus asiakasyritysten myynnin kasvattamisesta. Hän on erikoistunut inbound-markkinointiin, myyntiin, konvertoimaan verkkovierailijoista myyntiliidejä sekä siihen, miten tehdään myyntiä niin, että ihmiset todella ostavat. Jani on merkittävä sosiaalisen median tekijä markkinoinnin ja myynnin parissa. Hänen suosituimmat kanavansa ovat podcastit KasvuPodcast, Lead & Trust, Myyntikanava ja Suoraa puhetta.